Af en toe staan we zelf ook verbaasd over waar kleding met zilvergaren allemaal bij kan helpen. En dat heeft allemaal te maken met de combinatie van de twee belangrijkste eigenschappen van zilvergaren:
1. de antibacteriële werking
2. de verbetering van de doorbloeding (microcirculatie)

De antibacteriële werking is vrij voor de hand liggend. Overal waar een teveel aan bacteriën voor infectie risico’s zorgen, kunnen zilvergaren worden ingezet. Veel ziektes veroorzaken wondjes aan de huid, zoals bijvoorbeeld diabetes, sclerodermie en eczeem. Het dragen van zilverhandschoenen, sokken, t-shirts of broeken is dan een prima idee. Bacteriën veroorzaken ook nare luchtjes en het doden van bacteriën voorkomt dat. Bij overmatig zweten (hyperhydrosis) onder de oksels, voeten of liezen, kunnen zilver kleding dit probleem verminderen.

De werking voor de doorbloeding is wat minder voor de hand liggend, want waardoor verbetert de doorbloeding nu door zilvergaren? Dat is eigenlijk vrij eenvoudig. Ons lichaam heeft van zichzelf een magnetisch veld (elektrisch geladen) en zilver versterkt dit effect. Het versterkte magnetische veld stimuleert de haarvaatjes in de huid, waardoor deze open gaan staan. En daardoor kan bloed beter doorstromen.

 

Huidinfecties

Een betere doorbloeding zorgt ervoor dat meer voedingsstoffen door het hele lichaam getransporteerd wordt. En ook dat afvalstoffen sneller afgevoerd worden. Hierdoor worden de cellen in de huid (en dus ook de huid) sterker. Als de huid sterker wordt, dan is deze ook beter in staat om zich te weren tegen bacteriën die allerlei problemen kunnen veroorzaken. Voorbeelden van ziektes die gebruik maken van een zwakke huid zijn krentenbaard, wondroos en steenpuisten.

 

Warmte transport

Een ander voordeel van een betere doorbloeding is dat meer warm bloed door het lichaam vervoerd wordt. Mensen die veel last van kou hebben kunnen er daarom baat bij hebben. Bijvoorbeeld mensen diabetes, reuma, hartproblemen en daardoor een verminderde doorbloeding hebben. Ook een behandeling kan ervoor zorgen dat de doorbloeding minder is. Veel medicijnen hebben de bijwerking dat het bloed dikker wordt en dus minder makkelijk doorstroomt. Andere behandelingen kunnen (haar)vaten beschadigen (o.a. chemotherapie) en daardoor de doorbloeding verminderen. Een hartprobleem of hartoperatie kan het pompen van het bloed minder krachtig maken en daardoor voor kou problemen zorgen.

De combinatie van doorbloeding en doden van bacteriën blijkt in de praktijk dus erg vaak toepasbaar te zijn. Of het voor u geschikt is? Proberen kan in ieder geval zeker geen kwaad en de kans is groot dat u zeer tevreden zult zijn, net als al die mensen die u al voor zijn gegaan.

Heeft u hierover vragen? Bel of mail ons gerust. Chatten kan ook, kijk rechts onder in uw beeld of we online zijn!

Share This