Oorzaken van eczeem

Mensen die beschermende kleding moeten dragen of die sportief actief zijn, hebben vaak last van eczeem. Eczeem kan worden veroorzaakt door huiddelen die tegen elkaar schuren, gebrek aan ventilatie van de huid en/of ophoping van transpiratievocht. De favoriete ontstaanshaarden zijn de ruimtes russen de tenen, de huidplooien, de schaamstreek en huiddelen die te lang tegen vochtige kleding schuren.

Oorzaken: de beschermende kleding, handschoenen of veiligheidsschoenen ademen niet voldoende. Sportkleding is niet functioneel of kleding is gewoon vochtig van het zweet. Dit zijn broeinesten voor bacteriën, die ervoor zorgen dat de week geworden en geschuurde huid snel ontstoken raakt. Hierdoor kan eczeem ontstaan.

Hele beroepsgroepen als brandweerlieden, bouwvakkers, duikers, werknemers in de chemische industrie (de lijst is eigenlijk eindeloos) lijden aan eczeem en de deels ernstige gevolgen ervan, die zelfs tot arbeidsongeschiktheid kunnen leiden.

Best4Body/Best4Feet zilvertextielproducten stimuleren en versnellen het genezingsproces en voorkomen het opnieuw ontstaan van eczeem.

 

Hoe werkt zilvergaren tegen eczeem?

Het zilver werkt antibacterieel en zelf desinfecterend. Daardoor wordt de regeneratie van de huid door de zelfgenezende kracht van het lichaam bespoedigd omdat deze zich helemaal op deze taak kan concentreren.

Uit de volgende foto’s blijkt op indrukwekkende wijze hoe Best4Feet bijvoorbeeld bij uitstek geschikt is voor de behandeling van eczeem.
Een patiënt uit Engeland schreef de volgende begeleidende brief:
“Begin oktober van het vorige jaar heeft u mij witte en zwarte zilversokken geleverd. Sindsdien, nu meer dan drie maanden, draag ik overdag en ’s nachts uitsluitend deze sokken. Direct vanaf het begin had ik geen jeuk meer. Vanaf medio november kan ik een aanzienlijke verbetering van mijn eczeem vaststellen (Zie foto’s).
Geen jeuk, geen roodheid en geen open wonden. Ik leed meer dan 40 jaar aan deze problemen. Geen enkele van de ontelbare behandelingen heeft gewerkt. Ik moet wel aannemen dat deze verbetering uitsluitend is toe te schrijven aan de zilversokken. Ik houd u op de hoogte van de verdere ontwikkeling.” Ray D.

 voor het dragen van zilversokken  na het dragen van zilversokken
 Vóór het dragen  Toestand nu

Verzacht de symptomen van constitutioneel eczeem  (atopische dermatitis)

Steeds meer mensen lijden aan constitutioneel of atopisch eczeem, waaronder steeds meer kinderen (dauwworm).

Mensen die lijden aan eczeem hebben te weinig natuurlijke bescherming tegen infecties. Miljoenen eczeem-patiënten wereldwijd worden elk jaar weer geplaagd door bacteriële huidinfecties. Negentig procent van de patiënten met atopische dermatitis zijn besmet met de stafylokokkus aureus en 30 procent daarvan ontwikkelt acute infecties. De Atopische huid is niet in staat in voldoende mate twee soorten antibacteriële peptiden te produceren. De peptiden zijn essentieel voor het weerstandsvermogen van de huid, omdat zij een schakel vormen bij huidherstel.

Als deze peptiden ontbreken, wordt de huid vatbaar voor infecties, bijvoorbeeld veroorzaakt door de bacterie stafylokokkus aureus. Daaruit ontwikkelt zich een vicieuze cirkel: jeuk – krabben – kortstondige verlichting – maar wel wondjes op de huid- nieuwe ontsteking – meer jeuk. Ontstoken huid of huid met wondjes is vervolgens weer extreem vatbaar voor infecties.

Het pure zilver in Best4Body doorbreekt deze vicieuze cirkel! Het stopt het infectiegevaar en de jeuk wordt verminderd. Resultaat: een aanzienlijke verbetering van de levenskwaliteit voor eczeem-patiënten, met name voor kinderen (dauwworm).

 

Zilvergaren werken zonder risico’s. Ook voor kinderen.

Kleding tegen eczeem voor kinderenZilver is een van de oudste antibacteriële geneesmiddelen. In diverse onderzoeken uitgevoerd door NAMSA (North American Science Associates Inc.), het onderzoeksinstituut van de Amerikaanse gezondheidsdienst FDA (Food & Drug Administration) en verschillende onderzoeken uitgevoerd door universiteiten in de VS, Japan en Duitsland is aangetoond dat zilvergarens effectief kunnen zijn.

Dit zegt de moeder van een kind met eczeem:
Mijn zoon Mike (5 jaar) heeft eczeem en kan ’s nachts door de jeuk niet goed slapen. We hebben al van alles geprobeerd, natuurlijk ook cortisonzalf.
Nu hebben zilverondergoed van Best4Body uitgeprobeerd. We hebben een pyjama en handschoenen uitgezocht. Nadat hij die ongeveer een week had gedragen, ging het al beter met zijn huid. Na ongeveer twee weken hadden we geen  cortisonzalf meer nodig! Het is gewoon fantastisch. En Mike kan weer goed slapen!
Mw. U.S. te H.


 

Stop de voetschimmel (Tinea Pedis)

Sokken tegen voetschimmelMeer dan 20% (één op vijf!) van de mensen in ons land heeft last van voetschimmel. En het einde is nog niet in zicht. De schimmelsporen nestelen zich overal: in de badkamer thuis of in het tapijt van de hotelkamer, in de kleedruimte van de fitnessclub en vooral in zwembaden. Al deze plaatsen zijn potentiële infectiehaarden.

Best4Feet-zilversokken bestrijden op natuurlijke wijze voetschimmel (nagelschimmel niet). De behandelingstijd ligt tussen de  4 en 6 weken3.

Hoe werkt dat?
Zilver is anti-mycotisch, dat wil zeggen, het kan schimmels rechtstreeks bestrijden. Ten tweede ontneemt zilver de schimmels, die voor hun ontkiemen vochtige, koele huid bij een temperatuur van onder de 33° nodig hebben, hun bestaansvoorwaarden.

Dankzij de temperatuurreguleringsfunctie wordt de temperatuur van de huid op het niveau van de 37° van het lichaam gebracht, een temperatuur waartegen de schimmels niet bestand zijn. Door de verdampingsfunctie van het zilver wordt de vochtigheid snel gereduceerd en wordt zo een droog en aangenaam voetklimaat geschapen.

De Amerikaanse gezondheidsdienst, de FDA, heeft dit effect getest en kwam tot de conclusie: “…De behandeling met silverionen is effectief gebleken in de bestrijding van voetschimmels en bacteriën die verantwoordelijk zijn voor chronische zweetvoeten.”

 

Stop de huidschimmel (Candida Albicans)

Een van de meest wijdverbreide schimmels is Candida Albicans. Deze schimmel behoort bij meer dan 50% van de mensen tot de normale huidflora en veroorzaakt nauwelijks klachten. Bij ontbrekende of bij beperkte immuniteit ontwikkelt deze zich tot pathogene kiemen (candidose). Meestal treedt de schimmel op in het gebied rond de anus, het slijmvlies van de genitaliën, de huid tussen de vingers en tenen, in vochtige huidplooien of bij vrouwen op de huid onder de borsten. De huid kleurt rood en jeukt. Op de rood geworden slijmvliezen verschijnt bij een infectie een wit beslag (‘yoghurt’), de zogeheten candidiasis. Deze huidinfectie wordt bevorderd door een vochtige omgeving.

De zilvergarens hadden in een onderzoek door de universiteit van Tokai de Candida Albicans al na enkele uren contacttijd bijna geheel vernietigd. Met andere woorden: Best4Body verbandmiddelen met zilver is een natuurlijk en patiëntvriendelijk alternatief voor de agressieve anti-myotica die doorgaans bij de behandeling van huidschimmels wordt toegediend. Door het regelmatig dragen van antibacteriëel zilververband worden verdere infecties voorkomen. Ook in vochtige omgevingen, waaraan men op het werk vaak niet kan ontkomen.

Onder ‘Assortiment’ worden de respectievelijke verbandmiddelen omschreven


De SKA-FIT infoservice adviseert u graag: bel gratis 0800-6 334 225 op werkdagen van 09.00 -17.00u.

HEEFT U EEN VRAAG? BEL ONZE SERVICELIJN: 0800 – 633 4225

Contact

Share This