Syndroom van Raynaud

classicraynaud_kl.jpgHet zogeheten syndroom van Raynaud is een doorbloedingsstoornis die veroorzaakt wordt door koudeprikkels en stress of emotie. Andere oorzaken zijn chronische trillingen, zoals die van een pneumatische hamer, een motorzaag of slagboormachine.

De krampen treden meestal in de vingers op. De bloedtoevoer vermindert, de vingers kleuren bleek, rood of blauw, gaan jeuken en voelen koud aan. Het syndroom van Raynaud is een onaangename, maar over het algemeen ongevaarlijke aandoening.

Een oorzakelijke behandeling van de ziekte is momenteel nog niet mogelijk, omdat de mechanismen die deze doorbloedingsstoornis veroorzaken nog niet bekend zijn. Echter, de Britse Raynaud Association heeft onderzoek gedaan naar het effect van Best4Hand zilverhandschoenen en Best4Feet zilversokken. Dit heeft aangetoond dat de doorbloeding bevorderende uitwerking van zilver en de temperatuurreguleringsfunctie een substantiële verbetering in de levenskwaliteit van de patiënten hebben veroorzaakt. Zonder speciale ‘zakoventjes’ of andere dure hulpmiddelen.

Werking handschoenen met zilvergaren bij Raynaud

glove_abc_rgb_kl.jpg
  A. Zilver-ionen
B. (Geur-) bacteriën
C. Ionen
D. Vochtregulering
E. Natuurlijke warmtereflectie
F. Magnetisch veld

Zilver minimaliseert lichaamswarmteverlies door 90% actieve energiereflectie en activeert de doorbloeding.

Het zilver in het textiel pakt het probleem op twee manieren aan.

  1. Via het terugdringen van het vervliegen van warmte. Zilver reflecteert de lichaamseigen warmte en bevordert een constante lichaamseigen temperatuur in de handschoenen. Iedereen kent dit effect van de overlevingsfolie in de verbanddoos, waarmee slachtoffers van een ongeval (of bergbeklimmers in hun bivak bij de gletsjer) warm worden gehouden.
  2. Door activering van de bloedsomloop waardoor het koudegevoel wordt verminderd. Ook dit is een wetenschappelijk bewezen concept.

De bloedcirculatie wordt door de medicinale zilvergarens gestimuleerd. Het zuivere zilver in de handschoenen of kousen neemt de door de zenuwen uitgezonden prikkels (= elektrische lading) op en voert ze af. Men krijgt direct een aangenaam, fris gevoel in de handen en/of benen.

Dankzij zijn elektrische geleidingsvermogen stroomt zwakstroom door het zilver, die op zijn beurt weer een zwak magnetisch veld veroorzaakt. Zwakstroom en het magnetische effect activeren de bloedsomloop. Dat werd in onderzoeken aangetoond.

Best4Hand en Best4Feet producten worden aanbevolen door de British Raynaud’s & Scleroderma Association


Bestellen kan via : www.skafit.nl

De SKA-FIT Medical klantenservice helpt u graag bij vragen over evt. vergoeding binnen uw basis verzekering.
Bel ons gratis nummer 0800-6334225 op werkdagen van 09.00 – 17.00 uur.

HEEFT U EEN VRAAG? BEL ONZE SERVICELIJN: 0800 – 633 4225

Contact

Holleweg 16, 3925 LW Scherpenzeel

Share This