Overmatig zweten

Best4Body en Best4Feet zilververbandmiddelen zijn belangrijke hulpmiddelen voor iedereen die last heeft van de vervelende gevolgen van overmatige transpiratie (Hyperhidrose).


Zilvertextiel:

  • Biedt een oplossing tegen Werking van zilvergarenonaangename zweetgeur. Een groot voordeel  voor veel patiënten.
  • Kan ervoor zorgen dat het zweten vermindert.
  • Kan gecombineerd worden met praktisch iedere losse behandeling.
  • Onderscheidt zich qua uitvoering nauwelijks van gangbaar textiel. Bijvoorbeeld de T-shirts kunnen op dezelfde manier als normale T-shirts worden gedragen. Dus niet alleen als onder- of nachtkleding.

Dit bijzondere zilvertextiel kan worden voorgeschreven door uw arts of specialist. Dit kan met behulp van een speciaal receptformulier en bespaart de voorschrijver veel handelingen. Bovendien geeft het een goed overzicht van het beschikbare assortiment. De afwikkeling met de verzekering binnen uw basispakket is hierdoor zeer eenvoudig.

 

Hyperhidrose / Hyperhidrosis:

Er is sprake van hyperhidrose wanneer het lichaam onafhankelijk van de omgevingstemperatuur erg veel vocht afscheidt. Deze aandoening kan allerlei oorzaken hebben. Waarom sommige mensen getroffen worden en andere niet, is onbekend. Erfelijkheid kan een rol spelen. Een groot deel van de hyperhidrose patiënten heeft familieleden met gelijke klachten.

Hyperhidrose wordt veroorzaakt door overactieve eccriene klieren. Deze bevinden zich bijna overal in het lichaam, maar vooral in de oksels, de handpalmen en de voetzolen. Ook hormoonstoornissen, overgewicht en/of doorbloedingsstoornissen kunnen een factor vormen. De transpiratie treedt vooral aan handen en voeten op, gevolgd door de oksels/lichaam en het hoofd/voorhoofd.

N.B.: Een veel voorkomende oorzaak van overmatige transpiratie is het dragen van beschermende kleding (schoenen / handschoenen) dat niet ventileert. Deze vorm van transpiratie is dus niet per definitie het gevolg van de aandoening hyperhidrosis, maar laat vaak wel dezelfde onaangename gevolgen zien. 

Zweet... hmmmWie niet aan de aandoening hyperhidrose lijdt, kan zich niet voorstellen hoezeer dit iemands leven kan beheersen. Bijvoorbeeld de angst om je bij de arts of bij het sporten uit te kleden. Ook kan alleen al de gedachte om kleding en schoeisel te moeten passen tot paniekreacties leiden.

Met Best4Body en Best4Feet wordt hyperhidrose teruggedrongen. In ieder geval worden de bijverschijnselen zoals onaangename geur, opgezwollen huid en eczeem, op natuurlijke wijze geheeld. De behandelingstijd varieert. Voor een duurzame vermindering moeten de zilvertextielproducten minstens 4-6 weken gedragen worden.

 

Vochtregulatie

De hydrofobische eigenschappen van de zilverdraden bevorderen het vochttransport en zorgen voor een snelle verdamping. Wanneer zilvergaren in een vochtige omgeving wordt gecombineerd met hydrofiele materialen zoals katoen, werkt dit cumulatief. Oftewel, het snelle vochttransport van Best4Body en Best4Feet verbandproducten creëert de ideale omstandigheid wanneer er sprake is van overmatige transpiratie. Er treedt een significante verbetering op (na 4-6 weken).

 

Geur neutralisatie

Zweten is gezond en in principe geurloos. Behalve als zich op deze plaatsen bacteriën en/of schimmels gaan nestelen. De afvalproducten van bacteriën, zoals eiwitten en ammoniak, veroorzaken de vervelende geur. De geladen zilverionen in het garen van de Best4Body® en Best4Feet® verbandmiddelen helpen de onacceptabele geur door de ammoniak- en eiwitbindende eigenschappen te verminderen.

De zilververbandmiddelen hebben de volgende voordelen:

–  Perfect maatwerk van hoge kwaliteit (geproduceerd in Duitsland)
–  Uitstekende cosmetische acceptatie
–  Zeer snel werkzaam en effectief
–  In verschillende maten, kleuren en uitvoeringen
–  Ook in kinder/kleutermaten
–  Gemaakt zonder rubber en elastiek
–  Etiketten en naden aan buitenkant (tegen irritatie aan de huid)
–  Handschoenen ook als onderhandschoen te dragen
–  Dag en nacht te dragen
–  Ook zonder bovenkleding te dragen
–  Geschikt voor in de wasmachine tot 40ºC
–  Blijft na veelvuldig wassen gewoon werken

Vraag vrijblijvend de informatiebrochure aan, Telefonisch: +31 (0)33 – 2022 644 of stuur een bericht.

Assortiment
Skafit biedt een breed assortiment zilververbandtextiel voor zowel kinderen als volwassenen. Op de pagina producten worden de diverse uitvoeringen getoond.

 

Kosten en vergoeding:

De kosten van de Best4Feet / Best4Body producten worden vergoed door de zorgverzekeraars, mits voorgeschreven door uw huisarts of specialist. Op de pagina Vergoeding zilververband op www.skafit.nl kunt u zien wat uw verzekeringsmaatschappij vergoed, indien hiervoor medische indicatie is.

Verkrijgbaarheid:
Best4Feet en Best4Body is verkrijgbaar bij de apotheek of bij Skafit Medical. Wanneer er geen medische indicatie is, maar u heeft wel last van bijvoorbeeld zweetvoeten, dan kunt u op www.skafit.nl ook speciale sokken en kniekousen kopen met 9% zilvergaren.

 

Werking van Best4Body zilvertextiel:

Belangrijk bij het bestrijden van zweet is ventilatie en verdamping van vocht. Dit is in gesloten schoenen of beschermende kleding vaak moeilijk, maar zilver is hiervoor bij uitstek geschikt. Zilver bevordert de natuurlijke omzetting van vocht, namelijk door verdamping (op dezelfde manier als het lichaam).

En hoe vochtiger en warmer de omgeving is, hoe beter dit werkt. Wanneer het zilvergaren met waterafstotend materiaal in een vochtige omgeving komt, wordt de verdampingssnelheid van het vocht verhoogd. Terwijl dit vocht door verdamping in onzichtbare waterdamp wordt omgezet, kan een nog grotere hoeveelheid vocht door de vezels worden opgenomen en ook weer verdampen. Op deze manier wordt door Best4Body en Best4Feet in de volledige zilvergarenuitvoering lichaamsvocht aanzienlijk sneller afgevoerd dan door textiel waarin geen of weinig zilvergarens zijn verwerkt.

Met andere woorden: zweetvorming en zweetlucht wordt verminderd!

 

Traditionele middelen tegen zweetlucht

Natuurlijk bestaan er een groot aantal traditionele middelen en natuurgeneesmiddelen ter bestrijding van zweetluchtjes. Van een tomatenbad tot zweet remmende sprays, poeders of zalfjes. Van het geen koffie meer drinken tot regelmatig saunabezoek. Van nieuwe, speciale schoenen tot voetbaden met natuurlijke, geneeskrachtige kruiden. Deo sprays verbloemen slechts de geur of werken op chemische wijze antibacterieel. Deodorants kunnen twijfelachtige stoffen bevatten en ze kunnen allergieën en huidirritatie veroorzaken.

Soms gaat men zelfs over tot operaties of gif injecties (botox). Het succes van deze methoden is vaak beperkt en gaat gepaard met behoorlijke risico’s!

Veel verkrijgbare zweetremmers bevatten deels twijfelachtige stoffen die allergieën kunnen veroorzaken. Al die middelen hebben één ding gemeen: ze zijn tijdrovend, weinig succesvol en ze verwaarlozen de bijverschijnselen van hyperhidrose.

Aandoeningen zoals eczeem, voetschimmel en een opgezwollen huid zouden zo snel mogelijk behandeld moeten worden. Best4Feet en Best4Body producten zijn 100% natuurlijk en hebben geen bijwerkingen. Dit blijkt ook uit onderzoek.

HEEFT U EEN VRAAG? BEL ONS OP: +31 (0) 33 – 2022 644

Contact

Share This