Koude handen en voeten

Circa 80% van de vrouwen hebben last van koude handen en voeten. Dat is geen overgevoeligheid maar is door de evolutie bepaald. Als jager moest de man veel spiermassa opbouwen. De energie van de werkende spier wordt voor slechts 30% voor arbeid gebruikt, de resterende 70% komt vrij als warmte, die zich door het hele lichaam verspreidt. Een man is daarom altijd goed doorgewarmd.

De vrouw heeft veel minder spiermassa nodig, produceert derhalve ook minder warmte en koelt dus sneller af. Het warmtebeheer van de hersenen zorgt er bij kou voor dat de belangrijkste lichaamsgebieden (hoofd, romp met de belangrijke organen) het eerste verwarmd worden. Minder belangrijke en verder verwijderde delen (voeten, handen) koelen daardoor snel en soms heel extreem af. De temperatuur in de tenen kan soms wel tot 8° dalen.

Er zijn echter ook veel andere oorzaken van koude handen en voeten, welke te maken hebben met aandoeningen, zoals deze op deze website ook te vinden zijn.

Best4Feet® en Best4Hand® maken op natuurlijke wijze een einde aan koude voeten en handen!

 

Hoe werkt zilvergaren tegen koude handen en voeten?

Het zilver in het textiel pakt het probleem op twee manieren aan:

  1. via het terugdringen van het vervliegen van warmte. Zilver reflecteert de lichaamseigen warmte en en bevordert een constante lichaamseigen temperatuur in sokken, kniekousen en handschoenen. Iedereen kent dit effect van de overlevingsfolie in de verbanddoos, waarmee slachtoffers van een ongeval (of bergbeklimmers in hun bivak bij de gletsjer) warm worden gehouden.
  2. via activering van de bloedsomloop, waardoor het koudegevoel wordt verminderd. Ook dit is een wetenschappelijk bewezen concept.

Best4Body/Best4Feet houdt niet alleen de warmte vast, maar zorgt tevens in de zomer voor aangename koelte: zilver is de beste warmtegeleider. Het wordt in het ondergoed actief en verdeelt de warmte snel en gelijkmatig om de hieronder beschreven omzetting te bevorderen. De van de huid uitgaande warmtegeleiding wordt verhoogd (een gewone stof houdt de warmte slechts tegen).

Zoals een zilveren lepeltje in hete koffie geleiden de zilvergarens de warmte van de huid naar de omgeving en bevorderen zo een afkoeling van het lichaam. Daarnaast vergroten de zilvergarens het natuurlijke vermogen van het lichaam vocht via verdamping af te voeren. Het welbevinden in het warme jaargetijde wordt vergroot doordat het vocht op de huid tot het minimum wordt beperkt.

HEEFT U EEN VRAAG? BEL ONZE SERVICELIJN: 0800 – 633 4225

Contact

Share This