Koude handen en voeten: veel voorkomende oorzaken en behandeling

Het hebben van koude handen en voeten is iets waar heel veel mensen last van hebben. De handen en voeten voelen koud aan en kunnen een witte of paarse kleur hebben en de nagels kleuren blauw. Hiernaast zijn tintelende en koude voeten een veelvoorkomende klacht. Koude handen en voeten komt meer voor bij vrouwen dan bij mannen. De klachten zijn niet dusdanig dat een bezoek aan de huisarts direct nodig is. Wanneer de klachten er ook zijn in niet bijzonder koude omstandigheden, maar bijvoorbeeld ook ’s nachts in bed optreden, is het tijd om op zoek te gaan naar een oplossing.

 

Oorzaak van koude handen en voeten

Koude handenDe oorzaak van koude handen en voeten is niet bij iedereen hetzelfde. Een verminderde doorbloeding is één van de mogelijke oorzaken. De spiertjes die de bloedvaten verwijden en vernauwen werken bij sommige mensen minder goed wanneer er sprake is van hevige temperatuurverschillen. Daarnaast hebben diabetes patiënten een verhoogde bloedsuikerspiegel, waardoor de slagaderen extra vernauwen. Langdurig zitten of staan, een erg hoge of lage bloeddruk, roken, overmatig alcoholgebruik en een ongezonde levenswijze in het algemeen, kunnen vaatproblemen veroorzaken. Een aandoening aan de aderen kan uiteindelijk leiden tot hartfalen of andere hartproblemen. De ziekte van Raynaud kan ook een oorzaak zijn van koude handen en voeten.

 

Tips en behandeling van koude handen en voeten

Het hebben van koude handen en voeten is in de meeste gevallen een onschuldig verschijnsel. Vaak is het voldoende om de bloedcirculatie te stimuleren door veel te bewegen en een gezonder te leven. Daarnaast dragen zilverhandschoenen erg bij aan een natuurlijk warmte-evenwicht en bevorderen de doorbloeding. Wanneer de klachten zich blijven verergeren en er overige complicaties ontstaan is het raadzaam om contact op te nemen met de huisarts.

 

Het gebruik van zilverhandschoenen

Het is wetenschappelijk bewezen dat het zilver in de zilverhandschoenen zorgt voor een natuurlijk warmte-evenwicht. De handen voelen hierdoor daadwerkelijk warmer aan. De zilverhandschoenen kunnen zowel binnen als buiten worden gedragen. Ook tijdens sporten zoals joggen en wandelen hebben de zilverhandschoenen toegevoegde waarde. De handschoenen werken transpiratie remmend. Door de antibacteriële werking van zilver hebben de zilverhandschoenen bij allergieën en eczeem een functionele betekenis.

>> Klik hier voor meer informatie over onze zilverhandschoenen.

Koude voetenMEDICOVI massagezolen

De MEDICOVI massagezolen stimuleren de activiteit van de voetbewegingen. Doordat het aantal spierbewegingen in de voeten en benen toeneemt wordt de doorbloeding sterk verbeterd. Dit resulteert in warmer aanvoelende voeten.

>> Klik hier voor meer informatie over onze MEDICOVI massagezolen.

 

HEEFT U EEN VRAAG? BEL ONZE SERVICELIJN: 033 – 2022 644

Contact

    Share This