Sommige mensen warmen hun voeten aan die van hun partner. Want de meest praktische oplossing wordt vaak, gekscherend, een grote afknapper genoemd: sokken dragen in bed. Toch is het voor veel mensen heel gebruikelijk omdat ze last hebben van koude voeten. En wij vinden het niet zo gek, sterker nog, we raden het juist aan om met sokken aan te slapen. Voor mensen met koude handen vinden wij het ook niet vreemd om ‘s nachts handschoenen in bed te dragen.

Waarom zou ik mijn handschoenen en sokken zowel overdag als ‘s nachts dragen?

Vooral wanneer iemand last heeft van koude handen of koude voeten als gevolg van een medische aandoening raden we aan om niet alleen overdag de handen en voeten te beschermen tegen de kou. We raden vaak zelfs aan om ook te slapen met handschoenen of sokken aan. Wanneer het lichaam zelf niet in staat is om de handen en voeten goed te doorbloeden, is het verstandig om het te helpen. Als handschoenen en sokken naast overdag ook ‘s nachts worden gebruikt, dan heeft dat ook voordelen voor overdag.

Koude handen en voeten ontstaan doordat de haarvaten zich vernauwen en het bloed niet goed kan doorstromen. Wanneer je er dus voor kunt zorgen dat de bloedcirculatie zo min mogelijk wordt verminderd door koude periodes, is dat heel prettig voor het lichaam. Daardoor hoeft het minder bezig te zijn met het alleen het oplossen van het probleem. Het kan zelfs aan de slag met het herstellen van bijvoorbeeld ontstekingen of wondjes.

Kan ik de verwarming niet gewoon wat hoger zetten?

De temperatuur in de slaapkamer is vaak wat lager dan in de rest van het huis. Maar om de verwarming erg hoog te zetten is zeker geen aanrader. Velen vinden het niet lekker om te slapen in een klamme, warme kamer. Bovenal heeft het lichaam de frisse lucht en zuurstof nodig om goed uit te kunnen rusten tijdens het slapen. Maar die koude handen bovenop het dekbed zijn uiteraard ook niet wenselijk.

Naast de koelere lucht in de slaapkamer, daalt de temperatuur van het lichaam zelf een beetje als het gaat slapen. Het zal niet verbazen dat hoe meer het lichaam van temperatuur schommelt, hoe harder het moet werken om dat verschil te compenseren. Het lichaam moet dan wat extra inspanning leveren hebben om alles goed te blijven doorbloeden en daarmee goed warm te houden. Als je lichaam daar overdag al moeite mee heeft, is het dus goed om het lichaam ‘s nachts ook te helpen bij het reguleren van de temperatuur. Dan is het handig om, zowel dag als nacht, gebruik te maken van onze Best4Feet sokken en Best4Hands handschoenen met zilvergaren erin.

Wat maakt deze handschoenen en sokken zo speciaal?

Doordat de handschoenen en sokken zijn gemaakt met zilvergaren hebben zij een temperatuur regulerende werking. Het materiaal zorgt ervoor dat er een magnetisch veld ontstaat dat kleine elektrische ladingen afgeeft. Dat zorgt ervoor dat de vernauwde haarvaten open gaan staan waardoor het bloed er beter doorheen kan stromen. Voor verdere uitleg over de werking van het zilvergaren, klik hier. Dus zelfs wanneer je handen boven het dekbed liggen, blijven ze behaaglijk warm!

Share This