Geneeskrachtige werking van zilver is breed toepasbaar

Wat hebben huidproblemen als eczeem, lichaamsgeur, voetschimmel, neurodermitis, psoriasis, fenomeen van Raynaud, maar ook overmatig transpireren (hyperhidrose) en koude handen en voeten met elkaar gemeen? Ze kunnen met zilver worden behandeld, want zilver heeft absoluut een geneeskrachtige werking! Hierdoor kunnen de pijnlijke en onaangename gevolgen van deze aandoeningen worden verzacht.

 

Waarom zilver?

Zilver is het oudste geneesmiddel dat we kennen. Zelfs de Romeinen kenden de heilzame werking van dit kostbare metaal door het op wonden te leggen. Tegenwoordig weten we dat zilver antibacteriële en anti-mycotische eigenschappen heeft. Het wordt daarom in veel (medische) producten gebruikt. Van kompressen bij verbrandingen en wondinfecties tot katheters en toepassing in drinkwaterfilters en zuiveringsinstallaties.

 

Maar zilver kan nog veel meer

Met zilver kan de lichaamstemperatuur worden geregeld, een eigenschap die we wel kennen van de overlevingsfolie in de verbandtrommel in de auto. Zilver is een van de beste elektrische geleiders. Hierdoor heeft het een antistatische en activerende uitwerking op de huid en de bloedsomloop.

Bij veel van de genoemde aandoeningen spelen bacteriën en/of schimmels een belangrijke rol. Ze veroorzaken wondinfecties of stank. Zilver wordt doelgericht wordt toegepast in de bestrijding van deze bacteriën en schimmels. Dat gaat het beste wanneer men, zoals de Romeinen, het zilver op de geïnfecteerde plek legt.

Omdat men echter moeilijk het lichaam met zilverfolie kan bedekken kwam men op het idee om zilver op kleding aan te brengen. Hierdoor wordt gegarandeerd dat het zilver in contact komt met de huid. Bovendien is een dergelijke oplossing praktisch, aantrekkelijk en betaalbaar.

 

Ontwikkeling van zilverdraad

Dat zilver een duidelijke geneeskrachtige werking heeft zal inmiddels duidelijk zijn. Maar hoe kun je ervoor zorgen dat het gebruikt wordt bij diverse huid gerelateerde aandoeningen?

Om het optimale uit de werking van zilver te halen en dit op een praktische en betaalbare manier te kunnen gebruiken, is zilvergaren ontwikkeld. Dit heeft geleid tot de ontwikkeling van de zilvertextielproducten Best4Feet en Best4Body door JR-International.

In de binnenkant van het textielproduct is zilverdraad verweven. Dit levert precies het beoogde effect op: de huid is in contact met het zilver. Dit kan zijn heilzame werking ontplooien zolang het kledingstuk wordt gedragen. Omdat het zilver vooral aan de binnenkant zit, is deze vorm van therapie ook zeer discreet. Want wie wil er nu laten zien dat hij/zij huidproblemen heeft?

 

Geneeskrachtige werking van kleding met zilvergaren

HEEFT U EEN VRAAG? BEL ONZE SERVICELIJN: +31 – 33 2022 644

Contact

Share This