We krijgen nog wel eens de vraag of men allergisch kan zijn voor zilver. Wanneer men bijvoorbeeld een gevoeligheid heeft voor sieraden is dit helemaal geen gekke gedachten.

 

Allergie mogelijk voor zilver?

Om maar direct met de deur in huis te vallen; nee, allergisch voor zilver kan niet, of is op zijn minst zeer onwaarschijnlijk. Er zijn in de afgelopen ruim 20 jaar nog geen gevallen gemeld waarin dit het geval is. Dit zit vooral in het feit dat ons zilvergaren bijna 100% puur zilver bevat. Wanneer men bijvoorbeeld allergische reacties krijgt van een zilveren sieraad, dan komt dit eigenlijk door de metalen die nog meer in die sieraden verwerkt zijn. Dit noemen we legering. Vaak wordt er ook koper verwerkt in zilver, maar tin en nikkel worden ook gebruikt. En die zijn vaak de redenen van allergische reacties.

 

Metaaldetectoren?

Een andere vraag die we regelmatig krijgen is of men wel door de metaaldetector kan op bijvoorbeeld het vliegveld. Dit is geen enkel probleem. Het materiaal is fijn genoeg om niet door de detector te worden opgemerkt. U hoeft dus niet bang te zijn dat u uit de rij gehaald wordt vanwege verborgen metalen.

Share This