De eerste associatie die we met zweet hebben is dat zweet stinkt. We kennen allemaal die penetrante lucht van zweet. Of het nu van die persoon is die in de bus naast je komt zitten en je bijna plat laat gaan van de meegebrachte geur. Of als het je eigen kind is die na een school of werkdag even de schoenen uit doet en op tafel legt. Dat is natuurlijk geen pretje.

En allemaal door die vieze zweetlucht. Eigenlijk is het niet eens het zweet dat voor de stank zorgt. Het zijn in feite de bacteriën op de huid die gaan krioelen in een vochtige warme omgeving. En na een warme dag heeft iedereen daar wel last van. Vooral op de plekken van het lichaam waar het extra warm wordt, zoals onder de oksels en bij de liezen. Of bij de voeten als ze de hele dag zijn opgesloten in schoenen waar weinig ventilatie mogelijk is.

 

Oplossingen tegen zweten, zweetvoeten geurende oksels

Het valt niet helemaal mee om de luchtjes te voorkomen. Vrijwel iedere volwassene gebruikt deodorant om de lucht onder de oksels te neutraliseren. En de vele verschillende oplossingen voor zweetvoeten zijn vrijwel niet te tellen.

Vreemd genoeg willen de meeste producten luchtjes voorkomen door te zorgen dat we minder zweten. Of juist door de luchtjes te maskeren. Het valt alleen niet mee om ons lichaam even stop te zetten. Rustig aan (of helemaal niets doen) is meestal geen goede optie. En uiteindelijk is zweten een gezonde functie van ons lichaam.

Voor de voeten is zweten en vooral de zweetgeur ook een ware kwelling. Goede afvoer van vocht is belangrijk, maar ook ventilatie. Niet voor iedereen valt het echter mee om ventilerende schoenen te dragen. Bijvoorbeeld als je in de bouw werkt is dit erg lastig.

 

Niet het zweet stinkt, maar de bacteriën

Als je dan toch het zweten niet kunt voorkomen, dan zit er maar 1 ding op. En dat is het tegengaan van bacteriën die de geur veroorzaken. Het voorkomen van het vermeerderen van bacteriën kan grofweg op 2 manieren plaatsvinden:

  1. Het doden van de bacteriën die ontstaan
  2. Ervoor zorgen dat je zo droog mogelijk blijft door de ventileren en vocht af te drijven

 

Voor beide manieren zijn de Best4Body producten (sokken, t-shirts, broeken) een geweldige oplossing. Het afvoeren van vocht gebeurt optimaal door de combinatie van katoen en zilver. Van katoen is het bekend dat het goede vocht afdrijvende eigenschappen heeft. Maar van zilver is dat minder bekend. Echter, op onze pagina over Hyperhidrose (extreem zweten), wordt uitgelegd hoe het het precies werkt. En dat het werkt is zeker, want zilver doodt bacteriën en draait de vieze geurtjes de nek om.

Dus zweet stinkt niet meer als u Best4Body producten draagt! U kunt eenvoudigBest4Body producten kopen in onze webshop op www.skafit.nl.

Share This