Werking

 

Werking van zilvergaren: magnetisch veld

Een combinatie van vooral drie eigenschappen bepalen de werking van kleding met zilvergaren. Aan de ene zijde is er het ontstaan van een magnetisch veld wanneer het zilvergaren in contact komt met de huid. Een magnetisch veld zorgt voor kleine elektrische ladingen (ionen) die zorgen voor activering van de vaak dicht zittende haarvaatjes in de huid. Wanneer haarvaatjes dicht zitten door bijvoorbeeld blootstelling aan kou of emotie, dan wordt de bloedcirculatie verminderd. Immers, alleen wanneer de haarvaatjes open staan kan er voldoende bloed doorheen stromen en zodoende zorgen voor een goede doorbloeding. Een goede doorbloeding zorgt doorgaans ook voor een warmer gevoel aan de ledematen, want het warme bloed verwarmt zo alle extremiteiten (uiteinden) van het lichaam.

 

Werking van zilvergaren: anti-bacterieel

Een andere eigenschap die veel toevoegt is de anti-bacteriële werking van zilver. Al in de oudheid was bekend dat zilver bacteriën doodt. Bacteriën kunnen bij veel aandoeningen infecties veroorzaken en die infecties aan het lichaam kunnen verstrekkende gevolgen hebben. Gevaar voor lichaamsdelen, maar ook gevaar voor het eigen leven kunnen ontstaan wanneer bacteriën de vrije loop hebben. Doordat zilver bacteriën doodt, kan er dus voor gezorgd worden dat het risico op infecties afneemt. Bacteriën zijn overigens ook de oorzaak van nare luchtjes (zweetlucht) na bijvoorbeeld inspanningen. Door de kleding met zilvergaren worden zweetvoeten, zweethanden en zweetlucht vanonder de oksels tegen gegaan.

 

Werking van zilvergaren: kwaliteit

Tot slot zorgt de derde eigenschap voor een hoog comfort. De hoge kwaliteit van de sokken, broeken, shirts en handschoenen hebben geen of nauwelijks naden. Hierdoor irriteren zij niet tijdens het dragen. Voor mensen met gevoelige voeten, zoals bijvoorbeeld bij diabetes, is er speciaal aandacht besteed aan het boord. Doordat er geen elastiek is gebruikt bij deze sokken knellen deze niet rond de enkel en kuit. Bij de handschoenen worden materialen gebruikt zoals katoen, welke ervoor zorgt dat vocht wordt geabsorbeerd en afgevoerd. Bovendien is de pasvorm erg prettig zodat deze ook als onderhandschoen kan worden gebruikt. Ook het dragen tijdens het werken met computer, tablet of mobieltje is geen probleem. Het gevoelige touch screen kan gewoon bediend worden.

Oftewel, Best4Body, Best4Hand en Best4Feet bieden naast comfort tal van praktische en medisch toepasbare oplossingen. Meer  weten over de geneeskrachtige werking? Lees het hier.

HEEFT U EEN VRAAG? BEL ONZE SERVICELIJN: +31 – 33 2022 644

Contact

Share This