Reisbenen door lang zitten of staan

Velen van ons worden moeten door ons beroep lang zitten of staan. Dat geldt ook voor de verkoopster bij de bakker als voor de politieagent die zijn ronde doet. Maar ook voor de vrachtwagenchauffeur, de kantoormedewerker, de apotheker en de podoloog en ga zo maar door. We stellen zelfs vrijwillig onszelf en onze benen aan zware belastingen bloot. De reis naar de vakantiebestemming gaat vaak gepaard met urenlang zitten. Of dat nu in de bus, de auto of in het vliegtuig is.

Aan het einde van de werkdag of de reis heeft men het gevoel dat de benen loodzwaar zijn. Vaak zijn ze opgezwollen. En zonder dat men het weet wordt diep in de aderen trombosevorming gestimuleerd (reisbenen). Er ontstaan kleine bloedstolsels, die in het ernstigste geval de vitale bloedsomloop kunnen blokkeren. In het ergste geval kan dit zelfs fatale gevolgen hebben.

Voorkomen kan men dit alleen door regelmatige beweging. Of wanneer dat niet mogelijk is, door het dragen van kousen die de bloedsomloop bevorderen.

De Best4Feet ‘Vital’ kniekous is een nieuw soort reiskous met zilvergaren en een licht drukeffect. Deze verbinden de medicinale eigenschappen van het zilver met de wetenschappelijk bewezen compressietherapie. Maar dan zonder dat de kous onaangenaam strak zit, zoals dat bij elastieke kousen het geval is.

Hoe werken de Vital kniekousen tegen reisbenen?

In tegenstelling tot de gebruikelijke steunkousen met elastiekgaren, die onprettig kunnen zitten, wordt bij deze kous de bloedcirculatie uitsluitend door de medicinale zilvergarens gestimuleerd. Het zuivere zilver in de kous neemt de door de zenuwen uitgezonden prikkels (= elektrische lading) op en voert ze af. Men krijgt direct een aangenaam, fris gevoel in de benen. Het gevoel van ‘zware benen’ verdwijnt of wordt voorkomen. Dankzij zijn elektrische geleidingsvermogen stroomt zwakstroom door het zilver, die op zijn beurt weer een zwak magnetisch veld veroorzaakt (zoals in een elektromotor). Zwakstroom en het magnetische effect activeren echter de bloedsomloop. Dat werd in onderzoeken aangetoond.
Best4Feet ‘Vital’ kniekousen reduceren zwellingen en helpen reistrombose te voorkomen.

Bestellen kan via: www.skafit.nl

HEEFT U EEN VRAAG? BEL ONZE SERVICELIJN: 0800 – 633 4225

Contact

Share This