Diabetische voet: verantwoorde preventie met Best4Feet voetverband

Mensen met diabetes worden vaak door voetproblemen geplaagd. Vele processen in de voet kunnen op termijn voor neuropathie, (ontstoken) wondjes zorgen. Dit noemt men een diabetische voet. In het het uiterste geval kunnen deze voetproblemen leiden tot amputatie van (delen van) de voet. Natuurlijk moet alles in het werk gesteld worden om het niet zover te laten komen.

Neuropathie bij diabetes kan leiden tot verminderde zweetafscheiding en een drogere huid. Het verminderde pijngevoel zorgt ervoor dat de kans op infecties wordt vergroot. Dit komt omdat verwondingen niet of te laat worden waargenomen.
De genezing van wondjes kan door een verminderde bloedcirculatie extra worden vertraagd. Om deze redenen moeten diabetische voeten permanent worden gecontroleerd. Preventiemanagement voor de diabeticus is van essentieel belang.

Wondjes en infecties voorkomen is belangrijk. Daarom is dit ook één van de pijlers van de verbandmiddelen van Best4Feet. De slim geproduceerde verbandmiddelen bevatten vlakke, niet voelbare naden waardoor de huid op geen enkele wijze kan schuren of irriteren. Het boord bevat bovendien geen rubber of elastiek. Het ingeweven zilvergaren (12%) zorgt voor een antibacteriële werking, hetgeen dit voetverband erg geschikt maakt voor toepassing bij de diabetische (probleem-)voet.

 

Kniekousen ter voorkoming van diabetische voet

Kniekousen met 12% zilver

Werking van zilvergaren

Door bacteriën kunnen gewoonlijk ontstekingen ontstaan. De eigenschappen van zilver kunnen echter helpen om deze ontstekingsprocessen tegen te gaan.

Best4Feet verbandmiddelen in de diabetische uitvoering (12% zilver) bieden een uitstekende bescherming tegen voetproblemen. Daarom zijn ze onderdeel van de ideale preventieve maatregelen voor diabetici.

Bekijk het assortiment ter voorkoming van een diabetische voet HIER.

 

Direct in onze webwinkel sokken bestellen? Ga dan naar www.skafit.nl .

HEEFT U EEN VRAAG? BEL ONS OP : +31 (0) 33 2022 644

Contact

Share This